FrankrijkinBeeld.nl 

     

        

     

 

                                                                              

                                                                       Lac Sainte Croix  &  Gorges du Verdon

 

                                      

 

                                     

 Zicht vanuit de heuvels bij Aiguines op het azurblauwe Lac Sainte Croix.  Het stuwmeer strekt zich uit vanaf de Gorges du Verdon tot aan de stuwdam bij St.Croix sur Verdon en is een geliefd recreatiemeer geworden . In het midden is het dorpje Les Salles sur Verdon zichtbaar . Dit dorpje is geheel herbouwd , van het oude dorp bevinden zich de resten op de bodem van het stuwmeer . Een expositie hierover is te zien bij de plaatselijke VVV. Via de volgende link kan u wat meer informatie verkrijgen over het Oude Les Salles sur Verdon http://lssv.free.fr/LS70.html

 

                                     

 

                                                          Moustiers Sainte Marie

 

                                     

We zijn in Moustiers Sainte Marie, dit dorpje ligt aan de rand van een ravijn ,omgeven door grillige rotswanden . In het hart van het plaatsje staat de parochiekerk met een romaans,drie lagen hoog belfort.Moustiers is in de zomermaanden een druk bezocht toeristenplaatsje vanwaar een tocht door de Gorges du Verdon kan beginnen. Het dorp barst in deze maanden zowat uit zijn voegen . De toeristen komen hier niet alleen voor het dorpje zelf maar ook voor het vermaarde keramiek wat hier wordt gemaakt.

 

                                       

In het Musée de La Faïence, dat in een door monniken gegraven ondergrondse crypte is gevestigd,is het originele Moustiers Keramiek te zien .In talloze ateliers en winkel in het dorpje zijn replica's te koop. Over het ravijn , waar de Rioul door stroomt,is een lange ketting gespannen . In het midden ervan hangt een vijfpuntige ster. Het geheel hangt boven de  12e eeuwse kapel Notre Dame de Beauvoir. Hiervandaan is het uitzicht op de Gorges du Verdon  en het Lac Sainte Croix bijzonder fraai.

                                     

Zicht op het stroomdal van de Rioul , dit riviertje splijt Moustiers Sainte Marie in tweeën . Hier en daar ziet men dan ook diverse watervallen midden in het dorpje. Op sommige plaatsen stroom de rivier zelfs onder diverse oude panden door. Via een klik op het onderstaande logo van het Office de Tourisme in Moustiers Sainte Marie kunt u veel informatie over het dorp en de omgeving verkrijgen .

                                                                                                                                     

 

We gaan Moustiers Sainte Marie  verlaten en trekken via de D952 de Gorges du Verdon in. De onderstaande Dia Reportage  zal u een fotoverslag geven van deze unieke plaats in Europa.

 

                                                              Gorges du Verdon

 

                                                                                                               

                                                                                                        

                                     

De adembenemende schoonheid van de Gorges du Verdon is een van de spectaculairste natuurverschijnselen in Frankrijk. De Verdon, een zijrivier van de Durance, stroomt op sommige plaatsen tot 700 mtr.diep tussen de rotsen door. Bezichtiging van deze kloof neemt ten minste één dag in beslag .  Via de site van het Parc Regional ( klik op link boven deze foto) kan u meer informatie en links vinden van deze geweldige Canyon in de Haute Provence.

                                                                                                                

                                                                               

.

We gaan opweg naar één van de mooiste natuurwonderen van Europa. We gaan de Gorges du Verdon bezoeken. Gaat u mee ?

                                      

We komen na een geweldige dag in de Gorges du Verdon terug, en zien het Lac Sainte Croix vanuit de straten van Aiguines. op de achtergrond het 17e eeuwse kasteel van het dorpje.Bekijk ook eens even de torens van dit kasteel .De faïence dakpannen geven deze een bijzonder uiterlijk.

 

                                      Wandelen en Kanoën in de Gorges du Verdon

 

                                     

Onvervalste natuur treft u aan in het dal van de Verdon, glashelder water, overal zeldzame planten en bloemen kortom een geweldige ervaring om eens een wandel of kanotocht door dit schitterende natuurpark te maken. Wij gaan nu via de Sainte Maurin waterstraat met de kano de Gorges in en zullen aansluitend een wandeling maken . Via de onderstaande wandellinks komt u terecht op een pagina's met fotomateriaal en informatie over wandelen in de Gorges du Verdon.Veel plezier in de Gorges du Verdon

                                                                                                                                                                              

                                       Wandelen en Kanoën in de Gorges du Verdon                             Wandelinformatie via de site van André van Aken

 

                                     

 

                                                    

 

                                                De omgeving van het Lac Sainte Croix

 

                                     

Ten Noorden en Westen van het Lac Sainte Croix vinden we hoogvlakten van Valensole, een lust voor het oog !! .Valensole zelf ligt in het hart van dit Paarse gekleurde plateau , Het is het grootste aaneengesloten Lavendel gebied van Frankrijk . Het gebied voorziet in 80 procent van de wereldbehoefte aan Lavendel .Het is een prachtige ervaring om dit gebied te bezoeken , de geuren , de kleuren en de weidsheid van het landschap geven een gevoel van serene rust.Op de achtergrond zien we de bergen van de Gorges du Verdon . Rechts kleurt de hemel grijs en grauw door de rook van de bosbranden in het Massif de Maures nabij Frejus en Saint Maxime.

 

                                     

                               Half Juli ; Op deze akkers is de Lavendel geoogst, een prachtig schouwspel van lijnen is het mooie resultaat voor deze foto.

 

                                                                                         

                                                                         Meer informatie over Valensole vindt u door een klik op bovenstaande button.

 

                                     

We gaan een tour maken langs diverse dorpjes in de omgeving van het Lac Sainte Croix . Vanuit Les Salles sur Verdon rijden we richting Aups. Hier krijgen we vlak voordat we het oude stadje inrijden zicht op de contouren van het prachtig gelegen stadje. Via de onderstaande dia-reportage laten we u graag kennis maken met de diverse plaatsen in deze mooie omgeving.

 

.

We zijn op de grote zaterdag-ochtenmarkt in Aups.

Op de grote marktplaats in het centrum van het stadje staan onder de platanen vele marktkramen .

 

                                     

We zijn aan de zuikant van het Lac Sainte Croix . Het stuwmeer in de loop van de Verdon wordt hier afgedamd door een stuwdam ( Barage de Saint Croix) in een versmalling van de Gorges. Vanaf de brug over de Verdon kan je hier aan twee kanten genieten van een uitzicht ; aan de ene zijde de stuwdam en aan de andere zijde kijkt men uit over de gehele lengte van het meer tot aan de Galétas brug en de Ourbes kam. Wij gaan rechts af via de D71 richting Bauduen.

 

                                     

Bauduen is een prachtig gelegen dorpje op een helling aan een uitloper van het meer. Even verderop in de aangrenzende kloof vindt u een aantal campings en gastenverblijven. Het nu  is tijd voor een heerlijke wandeling met een verkoelend einde. Weg gaan naar de Cascade de Sillans ,gelegen bij het gelijknamige dorp. ( tussen Aups en Salernes )

 

                                                             

 

 

                                                             Cascades de Sillans

 

                                     

Gesitueerd 20 minuten van het Lac Sainte Croix en ongeveer 60 KM. van de kust. Sillans La Cascade is een verrukkelijk dorp. Met zijn rivier, zijn prachtige schaduwen, zijn watervallen en immense prairies, Sillans heeft veel aan zijn bezoekers te bieden. Via een prachtig wandelpad gaan we naar de waterval . Neemt u zwemkleding en een picknick mee, u heeft er gegarandeerd een fantastische dag.

                                          

                                     

In Sillans is er ook de waterval. Een mooie wandeling van ongeveer 1 Km langs de weilanden en door de bossen, waar eeuwen oude bomen het beeld bepalen is al een prachtige ervaring.Aan het einde van de wandeling volgt een afdaling door het kreupelhout en door de stromen van de rivier de Bresque naar de waterval welke van 42 meter hoogte naar beneden stort. Het is het water van de rivier de Bresque, die ontspringt uit een bron onder het kasteel van Bresque. Het was een mooie dag. het wordt tijd om terug te keren naar onze camping in Les Salles sur Verdon .

 

                                                           Les Salles sur Verdon

                                                                           

                                                                                            Office de Toursme Les Salles sur Verdon

 

 

                                     

Boven de camping ligt het gezellige Les Salles sur Verdon , Op dit leuke pleintje met z'n vele eetgelegenheden worden regelmatig muziek avonden gehouden . Vanaf de camping is via een poort directe toegang met het dorpje . De bakker en kleine supermarkt zijn zodoende makkelijk bereikbaar.

                                         

Op vele mooie zomeravonden zijn er diverse activiteiten op het plein in het dorpje. zo worden er o.a. Brasiliaanse salsa avonden georganiseerd en is er regelmatig live muziek om gezellig te dansen. Aan de oever van het meer vindt u o.a. een watersport vereniging waar u catamarans kan huren voor een zeiltochtje op het meer.

                                     

Tijdens de bloedhete zomermaanden in 2003 waren er diverse grote bosbranden in de regio. Hier ziet u de rookkolom van de brand nabij het Lac de Esparron en St.Laurent de Verdon. Tijdens de brand vlogen de blusvliegtuigen af en aan in deze omgeving en kwamen waterscheppen in het Lac Sainte Croix.. De watersport op het meer werd hiervoor compleet stil gelegd.

                                     

Één van de vele blusvliegtuigen die over de camping vlogen. Dit toestel keert in de avondzon boven de rotsen van de Galétas pas om later met zijn buik door het water te vliegen en  zodoende weer duizenden liter water mee te nemen.

                                     

Laat in de avond vliegen nog steeds de blusvliegtuigen over het meer. De omgeving doet mistig aan door alle waterdamp die boven het meer hangt.

                                     

                                   

                     

                                                                                                        

 

 

.

De entrée van Camping Les Pins in Les Salles sur Verdon. Mooie vier sterren camping direct gelegen aan het Lac Sainte Croix.

 

 

 

 

                                                                                                             

                                                                                                                             

                                                                                            F-83630 Les Salles sur Verdon
                                                                                       Tél : +33 498 10 23 80
                                                                                       Fax : +33 494 84 23 27

                                                                                       email : campinglespins83@orange.fr

                                                                                       internet : www.campinglespins.com

                                                                                                  Reserveren aanbevolen
                                                                                                       Juli/Augustus

                                                      

                

                                 

                                

                               © FrankrijkinBeeld.NL 2004/2008